L'ESCOLA SECRETA

Hola a tothom, 

Ja fa un temps que estic llegint un llibre anomenat L'escola secreta, de Mariano Casas. El llibre és de misteri, intriga i a mi algunes coses m'han donat por. Ha sigut finalista del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. 

El llibre comença a l'escola del Patronat. Fèlix Ferrer entra a l'escola a formar part de l'alumnat. Fèlix té una història molt tragica: els seus pares han mort. Fèlix ingressa allí perquè la seva madrina és de la Junta. L'escola és també un internat on abans hi vivien molts alumes però amb la modernització i el pas dels anys cada vegada en queden menys, ja que no és obligat estar internat. A Fèlix li toca compartir una habitació amb un altre alumne anomenat Tobies Bosch. Tobies vivia a Xàbia amb la seva mare ja que el seu pare havia mort en un accident de trànsit. El mateix dia en el qual ingressa s'adona de la conducta estranya i el caràcter de Tobies. Temps després un geperut arriba a l'escola preguntant per ell. Fèlix s'adona de la inesperada visita i va a avisar-lo. Ell li diu a Fèlix que si arriba a l'habitació el geperut, que li diga que no està.  

El geperut es suposa que és amic del pare mort de Tobies i ambdós pertanyen a una societat secreta delictiva. Després de les visites del geperut a l'escola, res tornarà a ser igual, per a Tobies, Fèlix i l'escola, on resten amagats altres amistats i membres de la societat. Tot el misteri de la novel.la va consistir en descobrir quina trama hi ha a l'escola i a què es dedica la societat, que té la seva seu a Berna, capital de Suïssa. Apareixeran nous personatges (bons i roïns) que ajudaran a la descoberta del misteri i succeïran coses malèfiques.

Jo us recomane que el llegiu si us agrada aquest tipus de novel.la. A mi m'ha agradat molt, m'ha ensenyat coses de la història d'Europa, que no sabia a través de la narració. Si us el voleu comprar, és de Bromera, colecció Espurna i té 196 pàgines. 

8 comentaris :

  1. Pots fer-hi un resum perfavor ?
    Moltes gràcies.
    Es molt interesant...

    ResponElimina
  2. Moltes gracies, el Dilluns tinc un examen y no m'avellia llegirme el llibre. Esta perfecte, pero crec que podries afetjir-li algun acte important que pase a novel.la, per a gent como jo que no vuilgam llegirnos el llibre poder-hi sabermos el més important.

    ResponElimina
  3. aquest resum es una gran pero molt gran merda, gracies per hundir la meua obra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. quanta raóashfbks ngaspj ng

      Elimina
    2. Vosotros lo que queréis es que os lo resuman para ahorraros las molestias de leerlo para trabajos y/o exámenes... ¬¬

      Elimina
  4. necessite els resums dels capitols 7 i 8, la tipologia dels personatges i la finalitat de la hiatòria

    ResponElimina
  5. El llibre tampoc esta prou be

    ResponElimina

Copyright © EL RACÓ DELS ROSEGADORS. Designed by OddThemes